Вівторок
14.05.2024
00:39
Форма входу
Календар
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Ким ви являєтесь?
Всего ответов: 603
Міні-чат
200
Школа-колеж №29
Головна » 2007 » Грудень » 8 » Вінницька ялинка "виросте" в парку
Вінницька ялинка "виросте" в парку
21:32
Газета „RIA” запрошує вінничан до колективного обговорення святкової програми на сайті www.20minut.ua. Там ви зможете проголосувати за захід, який подобається вам найбільше, або ж запропонувати свій варіант. Результати опитування ми обов’язково покажемо міській владі – аби вашу думку врахували

Цього разу міську ялинку влада вирішила перенести у Центральний парк культури і відпочинку. Минулорічний досвід показав – ялинка на площі Стуса перед „Книжкою” незручна для городян. Такого висновку дійшли після опитування вінничан. Завдяки відповідям внесли корективи й у план святкових заходів. Сценарій загальноміського святкування Нового року досить амбітний – Вінниця має першою увійти в олімпійський Новий рік і привітати від свого імені космонавтів.

Перший різдвяний ярмарок
Скоморохи, коробейники, солодощі, ведмеді – різдвяний ярмарок має відкритися в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького 26 грудня і триватиме до 13 січня. В управлінні культури переконують – подібного дійства Вінниця ще не бачила.
- Діти зможуть поїсти солодощів, - розповідає начальник управління культури Ірина Френкель. – А батьки – попити червоного вина із сувенірних кухлів. Інших спиртних напоїв у парку не буде.
Уже зараз ЦПКіВ виготовляє дерев’яні будиночки для торгуючих – на це і кошти віднайшлися у міському бюджеті, і спонсори допомогли. Із 16 години щодня там співатимуть і розважатимуть людей двоє головних міських мишенят - Круть і Верть. Кращих мишей в Україні ще не було, переконані в управлінні культури. Вони й проводитимуть ярмаркові конкурси та фестивалі – буде весело, обіцяють городянам.

Відкриття ялинки
28 грудня на городян чекає відкриття головної міської ялинки. Вона змінила прописку – тепер зустрічатиме Новий рік біля Літнього театру в ЦПКіВ. На відкритті ялинки збираються посвятити в Діди Морози та Снігуроньки понад 120 пар. Вони отримають сертифікати від мера тільки після того, як здолають усі вже підготовлені конкурсні перепони. На цьому ж святі вінничан чекає і світлове шоу.

Прем’єра мюзиклу „Снігова королева”
Малі актори вже зараз вивчають написані спеціально для мюзиклу пісні та особливі танцювальні па. Мюзикл „Снігова королева” ставлять самі діти – це хореографічні та вокальні колективи Вінниці. Усього за час свят заплановано чотири вистави.
Окрім цього, на вінничан чекають і дискотеки. Із 19.00 до 21.00 у Центральному парку можна буде потанцювати під диско вісімдесятих, послухати ретро-музику і сучасних виконавців. Тобто кожна вікова категорія вінничан матиме свою дискотеку (чи танці).

Лазерне шоу „Зоряне світло”
Третє місто в Україні, яке побачить вживу світлове лазерне шоу, – це Вінниця. Раніше тільки кияни та львів’яни мали можливість милуватися яскравими променями в небі. Щоправда, для городян і малечі готують сюрприз. Як розповів директор параду на День міста, а тепер – директор світлових ефектів, він же начальник відділу молоді та туризму Руслан Анфілов, фахівці вже три місяці розробляють спеціальний сценарій для цього лазерного шоу. Аби городяни разом із малечею на відкритті ялинки ввечері 28 грудня і впродовж усієї концертної програми могли побачити у небі феєричну казку.
- Такого в Україні ще не було, - каже Руслан Анфілов. – Але всі секрети розкривати я не буду.
Руслан Анфілов також пообіцяв, що на новорічні свята весь ЦПКіВ освітлять по-особливому. Не тільки відремонтують існуюче освітлення, але й додадуть святкового. Отже, в парку не буде жодного темного куточка і його територію посилено патрулюватимуть правоохоронці, каже Руслан Анатолійович.
На вінничан чекає і фаєр-шоу: жонглювання вогнем, піротехнічні композиції, творчі вогняні шоу.

Привіт космонавтам!
Аби не забути про всіх, хто працює у святкові дні, вінницькі молодіжні організації збираються привітати космонавтів. Просто на землі вони намалюють величезними вогняними літерами привітання із Новим роком. Так, щоб астронавти могли прочитати його, пролітаючи над Вінницею.
- Наразі молодіжні організації шукають контактів зі структурами, які координують зв’язок із космонавтами. Це дуже серйозна справа, і ми сподіваємося, що в них усе вийде, - каже Руслан Анфілов. – Вони ж вітатимуть і правоохоронців, і лікарів.
Про час і місце проведення заходу повідомлять додатково – все залежить від перемовин із астронавтами. Для довідки: із космосу не видно навіть Великої китайської стіни.

Сніговики на парад – кроком руш!
На площі Стуса, якщо не підведе погода, Ірина Френкель сподівається провести конкурс сніговиків. Мерія вже домовилася зі спонсорами – ті вінницькі родини, які прийдуть ліпити на площу сніговита, отримають додаткові світлові засоби для оформлення свого творіння. Про час і дату проведення заходу повідомлять додатково – ще невідомо, коли на вінничан чекає сніг.
- Якщо раптом снігу буде мало – довеземо додатковий, - пообіцяв Руслан Анфілов.
Наразі достеменно відомо лише одне – команди дітей чекають подарунки, нікого не забудуть.

У здоровому тілі - здоровий дух
Під цим гаслом вінничанам пропонують узяти участь у міському марафоні. 27 грудня спортсмени відкриють свої „Новорічні ігрища” – тут татусі зможуть продемонструвати своїм чадам, як треба боротися із богатирями і як їх перемагати. Потім можна буде подивитися на „справжніх мужиків”, розповідає Сергій Краєвський, які грають у хокей. Це якщо в парку дороблять ковзанку. А 13 січня – позмагатися за кубок Маланки та Василя у зимовому футболі. Втім, головну родзинку своїх заходів спортсмени приготували на відкриття ялинки – 28 грудня всі спортсмени Вінниці пройдуться містом із факелами та запалять міні-чашу олімпійського вогню. Це має засвідчити, що Вінниця перша увійшла в олімпійський Новий рік. До речі, вінничани також захищатимуть честь України на Олімпійських іграх. Запалюватимуть чашу спортивні зірки зі світовим ім’ям, але хто саме, ще не визначили.
 
Газета „RIA” запрошує городян до колективного обговорення святкової програми на сайті www.20minut.ua. Там ви зможете проголосувати за захід, який подобається вам найбільше, або ж запропонувати свій варіант. Результати опитування ми обов’язково покажемо міській владі – аби вашу думку врахували.

Який новорічний захід подобається вам найбільше:

1. Фаєр-шоу
2. Привітання космонавтів
3. Різдвяний ярмарок
4. Дискотеки за віковою ознакою
5. Спортивний марафон
6. Хокей
7. Зимовий футбол
8. Відкриття ялинки
9. Лазерне шоу
10. Прем’єра мюзиклу „Снігова королева”
11. Взагалі нічого не сподобалось
12. Свій варіант

Відповідайте на 20minut.ua

Переглядів: 2235 | Додав: style29 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]